Akdeniz coğrafyası içerisinde çekilmiş olan eski Yeşilçam filmlerde zeytinlerin otantik şekilde üretim yöntemlerini görmek mümkündür. Çuvallar içerisinde yer alan zeytinler ayakla ezilerek ya da hayvanların çevirmiş olduğu büyük değirmen taşları aracılığı ile zeytinler kırılmaktadır. Günümüz içerisinde ise bu aşamalar tamamen fabrikalarda gerçekleşmiş olsa da aslında klasik natural sızma elde etmenin temel aşamaları aynıdır. Firma olarak ilk olarak zeytinlerin temizlenmesi, kırılması, hamur haline getirilerek yoğrulma işlemi ve de acı su kullanılarak posanın ayrıştırılıp yağın elde edilmesi gerçekleşmekteyiz.
Tüm bu yapılan adımlar günümüzde kontinü sisteminde yapılıyor. Yani zeytinin temizlenmesinden başlayıp zeytinyağının elde edilmesine kadar yapılması gereken tüm aşamalar sadece makineler tarafından gerçekleştiriliyor.
Bu durumda zeytinler açık havayla en az durumda teması gerçekleşiyor ve bu şekilde düşük asit oranına sahip olan zeytinyağları elde edilebiliyor. Ayrıca hasat yapılma sonrasında hemen üretim yapımına geçilebildiğinden dolayı da zeytinlerin bozulma ihtimali de oldukça düşüyor. Tüm bunların sonucunda kullanılan sistem hem hijyen hem kalite hem de verimliliği sağlıyor. Bizim firmamız sistem olarak kontinü sistemi kullanmaktayız. Bu şekilde oldukça kaliteli olan yağlar elde ediyoruz. Evde zeytinyağı bu anlamda üretilmesi mümkün değildir.
Hasar görmeden toplanmış olan zeytinlerin kızışma yapmaması açısından çuval yerine hava almakta olan kasalar içerisinde toplanması, güneşten uzak bir yerde gölge içinde muhafaza edilmesi kısa süre içerisinde hijyenik olan bir tesis içerisinde temiz su kullanılarak yıkanmış olduktan sonrasında hava ile kuruması ve de hamur içine su ilave edilmeden soğuk sıkım içerisine tabi olması oldukça önemlidir.
Zeytinlerin soğuk sıkım olmaları açısından 27 derece altında sıkılma yapılmaması gereklidir.